FÖRST UT MED FOSSILFRI FORDONSFLOTTA – 15 ÅR FÖRE MÅLEN!

Renova kan nu presentera en helt fossilfri fordonsflotta – 15 år före de nationella målen. Det är frukten av ett långt samarbete med både näringslivet, våra ägarkommuner och alla de som kämpat tillsammans hos oss för att hålla visionen levande. Det tycker vi är värt att fira!

Fossilfri fordonsflotta symbol

Tillsammans gjorde vi visionen till verklighet

På Renova har vi en av landets största fordonsflottor inom avfallsbranschen. Totalt kör våra 220 tunga fordon motsvarande 140 varv runt jorden varje år!

Vi vet att vi inte kan göra allt själva. Vägen till vår vision om ett hållbart samhälle måste vi ta oss an gemensamt. När vi nu kan presentera en helt fossilfri fordonsflotta – 15 år före de nationella målen – är det frukten av ett långt samarbete med både näringslivet och våra ägarkommuner.

Fossilfri fordonsflotta

Rejält minskade koldioxidutsläpp

Vi tankar numera våra tunga fordon endast med förnybart bränsle, vilket minskar utsläppen av klimatpåverkande koldioxid med upp till 90 procent.

– Genom ett nära samarbete med OKQ8 tankar vi nu samtliga av våra dieseldrivna tunga fordon med ett fossilfritt bränsle helt baserat på animaliska fetter från slaktavfall, säger verkstadschefen på Renova, Lester Johnson. Tillsammans med de 30-talet fordon som sedan tidigare kör helt eller delvis på biogas kan vi nu visa upp en helt fossilbränsleoberoende flotta!

Pressmeddelande

Läs gärna mer i vårt pressmeddelande från 20 maj.
.

Nyheten i media

Det här har givetvis uppmärksammats av flera olika medier. Här är ett urval: