Lyckat seminarium om hållbarhet med tema - På spaning mot framtiden

Varje år ordnar vi ett hållbarhetsseminarium för våra kunder där vi bjuder in inspirerande föreläsare som fyller på med energi i hållbarhetsfrågan.

Årets hållbarhetsseminarium blev en givande förmiddag med flera intressanta föreläsningar. Föreläsarna och ett mindre antal gäster fanns på plats på Lindholmen Conference Center medan ett flertal följde seminariet digitalt via länk.

Amanda Borneke modererade och guidade oss genom en intressant förmiddag. Vi fick lyssna på Louise Larsson från Älvstranden utveckling som berättade om Lindholmsleveransen. Det är ett vinnande koncept för att minska de tunga transporterna i området och ingår i DenCity projektet.

Anna Häggsson och Jesper Olsson från Göteborgs stads Trafikkontor berättade om projektet där man undersöker om makadam under spårvagnsrälsen kan återanvändas. Projektet genomförs tillsammans med Renova och Göteborgs Spårvägar. Renova berättade om aktuella utvecklingsprojekt och Amanda Borneke avslutade förmiddagen med en framtidsspaning.

Under seminariet delades också Renova Miljöstipendium för 2021 ut. Stipendiet på 100.000 kr gick till Gauti Ljungholm Asbjörnsson, forskare vid Chalmers, för ett digitalt verktyg som ska göra det lättare för alla producenter av bergmaterial att beräkna sin miljöpåverkan. Läs mer om årets miljöstipendium i pressmeddelandet.  

Här kan ni se en intervju med tidigare talare.