Lyckat seminarium om hållbarhet och utveckling

Varje år ordnar vi ett hållbarhetsseminarium för våra kunder där vi bjuder in inspirerande föreläsare som fyller på med energi i hållbarhetsfrågan.

Årets hållbarhetsseminarium blev en uppskattad förmiddag med många intressanta föreläsningar. Föreläsarna och ett mindre antal gäster fanns på plats på Mässan medan ett 60-tal följde eventet digitalt via länk.

Ylva Linder, hållbarhetschef på Liseberg och Maria Sandell, hållbarhetschef på JM, berättade om hållbarhetsarbetet i nöjesparken och inom byggsektorn. Båda företagen har ett tätt samarbete med oss för att utveckla hållbarhet kopplat till avfallsfrågor. Ta små steg. Var uthålliga. Värna om eldsjälarna och visa upp goda exempel som andra i organisationen kan ta efter, var en del av bådas budskap. 

 Seminariedeltagarna fick också höra om Renovas utvecklingsarbete inom olika områden. Avfall Sveriges vd Tony Clark var på plats och berättade om bilden av energiåtervinningen i ett hållbart samhälle. Även i framtiden har energiåtervinningen en given roll att ta hand om sådant avfall som av olika anledningar inte går att materialåtervinna.

Under seminariet delades också Renovas Miljöstipendium för 2020 ut. Stipendiet på 100 000 kronor gick till Nathalia Vieceli som forskar om återvinning av litiumjonbatterier på Chalmers. Läs mer om Nathalia och hennes forskning i pressmeddelandet om miljöstipendiet.

Här kan ni se en intervju med tidigare talare.