Samarbeten och sponsring

Allt vi gör på Renova bidrar till ett mer hållbart samhälle. Vårt uppdrag är att skapa affärsmässig samhällsnytta i vår ägarregion. Med miljömässigt engagemang och socialt ansvarstagande stärker vi samarbetspartners och bidrar till en hållbar region. Vi tar också ansvar för en hållbar framtid genom att satsa på innovationer och forskning i samarbete med akademi och näringsliv.

Vi arbetar långsiktigt med våra samarbetspartners och har inte möjlighet att ta emot nya förfrågningar under 2023. Vi går igenom våra samarbeten i januari varje år.

Nedan kan du läsa om aktuella samarbeten 2023

Faktum
Sedan flera år stöder vi tidningen Faktum genom att annonsera i julnumret.

Göteborg Hockey Club
GHC är en förening som delar Renovas värderingar och tar ett stort socialt ansvar i Angered norr om Göteborg. Klubben fokuserar på tjej- och damhockey men välkomnar även killar. De har elitlag i SDHL, utvecklingslag, ungdomsverksamhet, hockeyskola, kälkhockey (parahockey för funktionsvarierade) och rekreationshockey. Det kostar ingenting att vara medlem och all utrustning finns att låna.

Göteborgsvarvet
Renova Miljö samarbetar med Göteborgsvarvet och bidrar till ett hållbart evenemang genom att ta hand om allt återvinningsmaterial och avfall. Vi erbjuder kärl och containrar för att säkerställa ett hållbart evenemang för både aktiva och publik i Göteborg.

Städa Sverige
Vi vill genom samarbetet med Städa Sverige göra en insats för miljön i vår region. Att vi samtidigt stärker det lokala föreningslivet och kan engagera våra medarbetare ser vi som en bonus. Läs mer om årets upplaga av Renova Röjet. 

Way out West
Renova Miljö samarbetar med Luger för att utveckla återvinning och avfallshantering före, under och efter evenemanget. Way out West har en hög hållbarhetsprofil och fick priset ”The Green Operations Award 2014”, för sitt miljöarbete.

Renovas miljöstipendium
Renova donerar 100 000 kronor till ett forskningsstipendium för doktorander och unga forskare vid Chalmers och Göteborgs universitet inom alla vetenskapsområden. Forskningen ska bedrivas inom miljöområdet och ha anknytning till Renovas verksamhet. Stipendiet har delats ut varje år sedan 2003. Läs mer om miljöstipendium 2022