HÅLLBARHETSREDOVISNING 2017

HÅLLBARHETSREDOVISNING 2017

Meny

Filmvisning och besök av miljökämpe

Det startade med en gradvis ökad medvetenhet om miljöproblemen och en lista med 100 små förbättringar att göra under två år. Den amerikanska miljökämpen Rob Greenfield gästade Renovas miljöakademi i oktober och berättade för en intresserad publik av politiker, kunder, studenter och Renovamedarbetare om sitt liv de senaste åren. Genom resor och spektakulära aktiviteter av olika slag sätter han fingret på vår ohållbara livsstil och visar samtidigt att det finns alternativ.  

Han har genom aktioner i flera städer visat på matsvinnet. Han har cyklat tvärs över USA med målet att påverka miljön minimalt. Och han har gått runt som ”The Trash man” klädd i en dräkt fylld med de sopor en normalkonsument i USA genererar på en månad.  

Robs föreläsning var tankeväckande och ett exempel på de aktiviteter Renova gör för att öka medvetenheten om hållbar livsstil och avfallsminimering. 

Renova bjöd under hösten även in kunder till en förhandsvisning av filmen ”En obekväm uppföljare” av och med Al Gore. Hans första film ”En obekväm sanning” satte fokus på den globala uppvärmningen och fick stort genomslag. ”En obekväm uppföljare” är inte mindre angelägen.