HÅLLBARHETSREDOVISNING 2017

HÅLLBARHETSREDOVISNING 2017

Meny

”All time high” för Renova miljöakademi

Målet för 2017 var 4000 deltagare i miljöskola, studiebesök och utbildningar inom Renovas Miljöakademi. Resultatet blev över 5700.

– All time high, säger Christopher de Flon, miljökommunikatör.

Inom ramen för Renovas Miljöakademi ryms utbildningar för kunder, interna utbildningar och Miljöskola Avfall som Renova driver på uppdrag av ägarkommunerna. Dessutom kommer under året ett antal studiebesök till avfallskraftvärmeverket i Sävenäs.

Under 2017 tog miljöakademin emot 187 grupper med gymnasieelever i Miljöskola Avfall. Här sätts avfallsfrågorna i i ett samhällsperspektiv och man diskuterar konsumtion och hållbar utveckling. Dessutom får eleverna också se vad som händer med deras soppåsar hemifrån när de anlänt till avfallskraftvärmeverket.

Under året har man också genomfört ett 40-tal utbildningar för kunder. 

Utbildningspaketen Miljösmart återvinning och Farligt avfall finns i kortare och längre versioner. Renova är även godkända som utbildare inför miljödiplomering och har ett paket särskilt inriktat på detta. Renovas Miljöakademi skräddarsyr även utbildningar inom miljö- och avfallsområdet för de företag som vill det.

Läs mer om Renova Miljöakademi