Information och bokning Miljöskola Avfall

Vi är duktiga på att återvinna men vi vet att det inte räcker. I Miljöskola Avfall diskuterar vi ett nytt förhållningssätt till konsumtion. Här finns information för dig som är lärare inför ett besök hos oss.

Bokning av besök

Skicka en bokningsförfrågan med förslag på datum till miljoakademin@renova.se så hör vi av oss och bekräftar datum.

Förberedelser

För att få ut mesta möjliga av studiebesöket är det viktigt att eleverna är förberedda.

  • Hur sorterar eleverna avfallet hemma? Vad för avfall uppstår i skolan och hur sorteras det idag? Varför ska man överhuvud taget sortera sitt avfall? Fundera på detta och skriv ner frågor.
  • Var lämnar man olika typer av avfall – i soppåsen, på miljöstationen, på återvinningscentralen osv.
  • Vi "producerar" mer och mer avfall i samhället idag. Inte minst elektronikprylar som mobiltelefoner, tv-apparater och kameror byts snabbt ut mot nya. Hur kan man göra för att bryta trenden med ökande avfallsmängder?
  • Läs gärna mer om Renovas avfallskraftvärmeverk.
  • Se också informationen under För elever här på webbplatsen.

Hitta till oss

Miljöskolan har sin bas i Renovas Miljöcenter som finns i lokaler på avfallskraftvärmeverket, Sävenäs, Göteborg. Avfallskraftvärmeverket ligger på gränsen mellan Göteborgs och Partille kommuner i Sävedalens industriområde. Adressen är von Utfallsgatan 29.

Se på karta (Google maps)

Vår närmsta busshållplats är Lemmingsgatan. Därifrån är det cirka fem minuters promenad längs Lemmingsgatan till avfallskraftvärmeverket (du ser den höga skorstenen).

Kommer du med bil på E20 svänger du av vid Munkebäcksmotet och håller sedan till höger.

Deltagarlista

Senast två dagar före besöket vill vi ha en deltagarlista. Den skickas till miljoakademin@renova.se

Tänk på detta

Under besöket hos oss kommer eleverna att vistas i olika miljöer: Vår utbildningslokal på Renovas Miljöcenter, Miljöhuset Returen där vi källsorterar och avfallskraftvärmeverket. Förbered eleverna på att avfallfkraftvärmeverket är en industrimiljö där skyddshjälm och väst är obligatoriska. Det är också bra att ha på sig oömma kläder och praktiska skor.