Om Renova

Vision

Vi sätter värde på allt – för en hållbar morgondag.

Affärsidé

Vi erbjuder miljösmarta tjänster och återvinning av avfall till energi och nya råvaror.

Ägare

Kommunerna Ale, Göteborg, Härryda, Kungälv, Lerum, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö äger Renova tillsammans.

Renova - din partner i Västsverige

Vi har koll på hela kedjan, från insamling av återvinningsmaterial och avfall, till sortering och behandling. I filmen kan du se vilka verksamheter vi har och var vi finns. 

Nyheter

”Mer flyt i jobbet och mindre strul, där du och dina kollegor är delaktiga i att skapa nya lösningar på dagliga problem. Jobbet blir roligare och kunderna nöjdare.” Så enkelt och rakt på sak uttrycker Renova poängen med Delaktigt FörbättringsArbete (DFA).

Kvinnor står i labbrock håller i rör

Mikroplast anses vara ett hot mot människor, djur och natur. Men hur farlig är den? Och är det någon skillnad om den kommer från konventionell eller återvunnen plast – eller från så kallad nedbrytbar bioplast? Det undersöker Renovas miljöstipendiat 2023 Azora König Kardgar, doktorand vid institutionen för biologi och miljövetenskap vid Göteborgs universitet.

Bild på ungdom som städar längs vägkant

Nu fortsätter Renova-Röjet att göra nytta i Renovas ägarkommuner. På lördag 16 september ska fotbollslirare, innebandyutövare, handbollsspelare, hockeylirare och kampsportare göra Stenungsunds kommun lite mer skräpfritt. Projektet är nu inne på sitt femte år och drivs av Renova och Städa Sverige tillsammans.

Vi erbjuder:

• Rådgivning, utbildning och konsulttjänster.
• Insamling och transport av avfall och återvinningsmaterial.
• Miljöriktig behandling och återvinning.
• Servicetjänster för fastighetsägare och byggbransch.

Renova Miljö

Hemma i Västsverige

Renova Miljö är dotterbolag till Renova AB. Vi tar hand om ditt företags avfall på ett tryggt, ekonomiskt och hållbart sätt. Precis som vi gör för tusentals andra kunder inom bygg, industri, logistik och fastighet i Västsverige varje dag.

Vy över Göteborg