Tillbaka till nyhetsarkivet

Presentation av Ingrid Näsström, Renovas nya vd


Hej! Om vi inte hunnit träffas ännu, så har du kanske ändå hört att jag började som vd för Renova den 1 april. Och första intrycket är väldigt gott.

Mottagandet har varit både proffsigt och varmt och jag har mött så många positiva och kunniga medarbetare. Det är tydligt att många brinner för det här företaget och vill vara med och utveckla det framöver. Jag är stolt över förtroendet att leda Renova och när jag tog på mig uniformen för att under några timmar testa renhållaryrket kändes det riktigt "gôtt"!

Mitt och koncernens uppdrag är tydligt:

Vi ska få ekonomin i balans. Vi måste anpassa vår "kostym" till en vikande konjunktur och en allt hårdare konkurrens i vår bransch. Arbetet påbörjades framgångsrikt förra året och vi ser redan stora positiva effekter på resultatet.

Den nya organisationen ska sätta sig. Det senaste året har vi arbetat hårt med att strukturera om Renova i en koncern med dotter- och moderbolag (läs mer om den nya koncernen). Det är en långsiktigt hållbar lösning och nu ska vi tillsammans se till att den fungerar optimalt.

Vi ska uppåt i avfallstrappan. Vi har idag ett heltäckande utbud av produkter och tjänster inom avfall och återvinning. Men vi kan utveckla vårt arbete på de två översta trappstegen – materialåtervinning och återanvändning.

Nu är jag nyfiken och vill lära känna Renova och Västsverige. Det tror jag man gör bäst genom att träffa kunder och personal. Renova finns till för att serva kunder, därför är det viktigt att lyssna in deras synpunkter och behov.

Vem jag är? Född i Norrland, utbildad till ekonom, bildat en go familj, lärt mig hantverket på revisionsbyrå, jobbat länge i olika tillverkande företag och landat lyckligt i i miljöbranschen bland avfall och återvinning, senast som vd för Kuusakoski Sverige. Nu ser jag fram emot att tillsammans med medarbetare, kunder och ägare fortsätta att utveckla Renova för alla våra kunder och samtidigt bidra till ett hållbart samhälle!

Ingrid