Tillbaka till nyhetsarkivet

Renova sköter avfallshanteringen på Way Out West


Renova har fått förnyat förtroende att sköta avfallshanteringen på musikfestivalen Way Out West. Festivalen hålls i Slottsskogen i Göteborg den 7–9 augusti.

– Det är väldigt glädjande att arrangören ger oss fortsatt förtroende! Vår styrka ligger i att vi är en aktiv partner som tillsammans med festivalen ständigt utvecklar avfallshanteringen, säger Renovas säljare Filip Ryd.

Miljömedveten festival

Renova har tagit hand om avfallet på Way Out West sedan starten 2007. Festivalen har väldigt gröna ambitioner som ställer höga krav på att alla leverantörer arbetar så miljövänligt som möjligt. I januari i år vann Way Out West priset "The Green Operations Award" på European Festival Awards. De prisades för sitt miljöarbete, där Renova är delaktigt genom att sköta avfallshanteringen på ett så miljömässigt bra sätt som möjligt.

Sortering i Slottsskogen

Likt tidigare år väljer arrangören att anlita Renova för arbetsledning under evenemanget. Utbildad personal leder funktionärernas arbete för att löpande hålla rent och sortera exempelvis burkar och petflaskor på plats. Detta är ett steg för att hålla en mycket hög sorteringsgrad och ett välstädat evenemangsområde.

Några av dem som spelar på festivalen i år är Veronica Maggio, Röyksopp & Robyn, Icona Pop, Rebecca & Fiona samt Markus Krunegård. Läs mer på wayoutwest.se.