Tillbaka till nyhetsarkivet

Renova hämtar ditt farliga avfall i Göteborg


Nu har Farligt avfallbilarnas schemalagda turer i bostadsområdena i Göteborg startat för våren. Renova har återigen uppdraget att köra bilarna.

Det var full rusch vid Odinsplatsen, som var första stoppet för en av Farligt avfallbilarna den 30 mars. Kristoffer Ronnede och Dennis Lindqvist från Renova hade fullt upp med att ta hand om målarfärg, sprayburkar, dammsugare och allt annat som folk kom bärande på.

Under minst fem år framåt ska Renova Miljö ta hand om Göteborgarnas farliga avfall. Det innebär bland annat att hämta farligt avfall och elavfall på de schemalagda turerna, på bensinmackarnas miljöstationer, i utställda Samlaren, på återvinningscentraler och i småbåtshamnar.

Det innebär också att ansvara för att avfallet kommer till rätt behandling; spillolja, bilbatterier och tryckbehållare är exempel på farligt avfall som kan materialåtervinnas. En stor del av farligt avfall kan förbrännas och energiåtervinnas under kontrollerade former, antingen hos Renova eller på andra specialisters behandlingsanläggningar.