Tillbaka till nyhetsarkivet

Earth Hour 2018 - tillsammans för planeten


Lördag 24 mars klockan 20.30–21.30 är det dags för Earth Hour – världens största miljömanifestation. Då släcker vi ljuset under en timmes tid. Tillsammans kan vi skapa enorm förändring, så varför inte låta årets Earth Hour bli startskottet för ett mer planetvänligt liv.

Årets tema: One Planet Life – ett hållbart liv på vår enda planet

Våra livsstilar lämnar avtryck på jorden. Bara maten vi äter står för cirka en tredjedel av de svenska hushållens klimatfotavtryck och vår överkonsumtion bidrar till att djur och natur tar stryk. Faktum är att om alla på jorden levde som vi i Sverige gör så skulle det krävas 4,2 planeter. Men vi har bara en. Därför behöver vi ta stora, snabba steg mot en hållbar livsstil inom gränsen för vad vår enda planet klarar av – ett One Planet Life. Det fina är att vi har alla möjligheter att avsevärt minska vår miljöpåverkan samtidigt som vi sparar pengar och får positiva hälsovinster. 

Hållbarhet på Renova

Att säga att långsiktig lönsamhet är en viktig hållbarhetsfråga låter som en självklarhet. Men när det gäller Renova har det verklig relevans. Hållbarhet är hela vår affärsidé och ett område där vi måste vara konkurrenskraftiga och framstående. Vårt uppdrag går ut på att förflytta oss och våra kunder uppåt i avfallstrappan. Ju effektivare vi blir och ju bättre leverantör vi är för våra kunder, desto mer kan vi investera i att skapa hållbara lösningar som gynnar Västsverige.

På lördag 24 mars släcker vi ljuset på våra anläggningar så långt säkerheten och verksamheten tillåter. Även ytterbelysning utanför vissa av våra anläggningar släcks ner under Earth Hour. Vid kontorsarbetsplatser stänger vi ned datorn, laddare o belysning. Vi uppmanar också alla anställda att delta genom att släcka ner ljuset i sitt hem.

Läs mer om hur du kan uppgradera dina matvanor och om de fem B:n- bilen, biffen, bostaden, börsen och butiken. Bifogad länk. http://www.wwf.se/wwfs-arbete/klimat/earth-hour/1415461-earth-hour