Tillbaka till nyhetsarkivet

Nystart i Lerum, Partille och Härryda


Från 2 april hämtar Renova hushållsavfallet i Lerum, Partille och Härryda. - Vi är glada att vara tillbaka, och glada för förtroendet kommunerna visar oss, säger Kajsa Lager, affärsområdeschef Tilldelningar på Renova.

Hushållen i de tre kommunerna har nyligen fått information i brevlådan om vilka veckodagar Renova hämtar mat- och restavfall. Hämtningen hos de cirka 30 000 hushållen startar på annandag påsk.

- Den första tiden blir en inkörningsperiod. Vi är ju inte nybörjare i Lerum, Partille och Härryda, men sopbilarnas rutter är nya  och vi har en hel del personal som inte känner området sedan tidigare. Det kan bli förseningar!

Om några månader kommer Renova att ha nya tvåfacksbilar där matavfall och restavfall kan tömmas samtidigt. Fram till dess hämtas matavfallet och restavfallet med olika bilar.

Renovas dotterbolag Renova Miljö har sedan tidigare uppdraget att sköta slamsugning och hämtning av hushållens farliga avfall i Lerum, Partille och Härryda. Den verksamheten fortsätter som tidigare.