Tillbaka till nyhetsarkivet

Renova har chans att bli ”Årets avfallsbehandlare”


Vi är nominerade som finalist inom kategorin ”Årets avfallsbehandlare” på Återvinningsgalan 2019 för utvecklingen av vår nya elbil som har tagits fram tillsammans med Volvo och Göteborgs Stad.

Motiveringen till nomineringen lyder: ”Renova, Volvo och Göteborgs Stad har tillsammans utvecklat en eldriven sopbil som ger stora miljömässiga fördelar för stadsmiljön, för personalen och inte minst de boende i staden”.

De två andra finalisterna i samma klass är TRM och Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö. TRM har utvecklat järnvägssliper i plastkomposit baserad på hushållens plastförpackningar och Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö har utvecklat ett system för fastighetsnära insamling.

Återvinningsgalan anordnas av tidskriften Recycling i samarbete med branschorganisationerna Avfall Sverige och Återvinningsindustrierna. Här belönas och uppmärksammas initiativ, nya produkter och arbetssätt som främjar hållbarhet och flyttar avfallet högre upp i avfallstrappan.

Galan den 31 januari 2019 blir den tionden i ordningen. Priserna delas ut i nio klasser och i år hade hela 120 förslag till nomineringar kommit in.

Läs mer om nomineringarna här

Läs om elbilen här