Tillbaka till nyhetsarkivet

Renova nya underhållstekniker med inriktning mot el och automation


Hela industribranschen skriker efter utbildade och duktiga under­hålls­tek­niker. Lika så är vi på Renova alltid på jakt efter nya duktiga talanger till våra team. Därför har Renova tillsammans med Göteborgs Tekniska College tagit fram en helt ny traineeplats för blivande underhållstekniker med inriktning el och automation.

Utbildningen UnderhĂ„llstekniker – el och automation 420 YH-poĂ€ng pĂ„ Göteborgs Tekniska College riktar sig till hen som bĂ„de gillar ettor och nollor och att kavla upp Ă€rmarna och lösa praktiska problem. Som underhĂ„llstekniker med inriktning mot el och automation Ă€r man en viktig spelare i uppdraget att skapa en modern och hĂ„llbar industri. I jobbet Ă€r ingen dag den andra lik och det Ă€r viktigt att man gillar högt tempo, Ă€r stresstĂ„lig och gillar att lösa problem. Yrkesrollen krĂ€ver dessutom att man kan kommunicera med bĂ„de mĂ€nniskor och robotar.

Renovas avfallskraftvÀrmeverk i SÀvenÀs Àr en av vÀrldens mest avancerade anlÀggning för förbrÀnning av avfall med produktion av fjÀrrvÀrme och el. SÀvenÀs stÄr varje Är för 1/3 av hela Göteborgsregionens fjÀrrvÀrmebehov och tÀcker 5% av Göteborgs samlade elbehov. HÀr har Renova ett tight team underhÄllstekniker som arbetar tillsammans för att sÀkerstÀlla att avfallskraftvÀrmeverks drift och funktion Àr pÄ topp 24/7.

Som avlönad trainee pĂ„ Renova kommer man tillhöra el- och underhĂ„llsavdelningen pĂ„ SĂ€venĂ€s. Man kommer tvĂ„ dagar i veckan under tvĂ„ Ă„rs tid praktiskt fĂ„ lĂ€ra sig arbeta med underhĂ„ll, service, reparationer och installationsarbeten pĂ„ el- och instrumentsanlĂ€ggningar, styr- och reglagutrustning samt processdatautrustning.

Traineeplatsen kommer att erbjudas till en av de studerande som i september pĂ„börjar Göteborgs Tekniska College’s 2-Ă„riga utbildning Under­hĂ„lls­tek­niker  -  el och automation. 

LĂ€s mer om utbildningen hos Göteborgs Tekniska College.

För frÄgor om utbildningen:
Andrea Palmberg
Verksamhetsledare yrkeshögskolan
andrea.palmberg@gtc.com
0708 - 58 19 81
‹
För frÄgor om trainee-platsen:
Katarina Gussmo
HR- partner
katarina.gussmo@renova.se
031- 61 80 11