Underhållsverkstad på Hisingen

Överblick över Renovas nya lokaler i Bönekulla, utanför den nybyggda byggnaden står orange containrar.

Underhållsverkstad på Hisingen

På Hisingen i Göteborg ligger Renovas nya verkstad. Här servas och repareras en mängd olika tunga fordon, och här finns verkstäder för plåt- och maskinarbeten. Verkstaden är den första i sitt slag i Europa som är byggd för att certifieras enligt BREEAM, en miljöcertifiering för fastigheter.

Verkstaden har externa kunder men är samtidigt en resurs för Renova internt. Den ligger strategiskt placerad i Bönekulla nära Säve på Hisingen – ett område på väg att utvecklas till ett regionalt logistiknav.

Att verkstaden är byggd för att certifieras enligt BREEAM-se (den svenska versionen av det internationella certifieringssystemet) innebär bland annat krav på låg energianvändning, bra inomhusklimat, vattenhushållning och smart avfallshantering.

Plåt- och maskinverkstaden

Här utförs plåtarbeten, till exempel inom smide, fräs, svets och svarv. Verkstaden servar och reparerar också containrar samt utrustning och maskiner för avfallshantering. Mobila serviceteam servar och reparerar främst avfallsutrustning.

Fordonsverkstaden

Fordonsverkstaden är en fullserviceverkstad för alla slags tunga fordon. Verkstaden har även specialkompetens inom påbyggnationer, främst för sopbilar och lastväxlare. 

Adress och öppettider

Bönekullevägen 14, 417 46 Göteborg
Se karta på Google Maps
Måndag-fredag 07:00-16:00

Hållbara transporter

Tillsammans med samarbetspartners har vi under flera decennier drivit på utvecklingen mot fordon och bränslen med så liten miljöpåverkan som möjligt.

Miljöfokus varje dag

Många arbetar för att göra sin verksamhet hållbar. För oss är hållbarhet själva verksamheten.